T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / BAĞLAR - Buyransu Veysi Bayhan İmam Hatip Ortaokulu

Haberler

Kas

Okulumuz 2022-2023 eğitim yılının Kasım ayında ( dış cephe, bahçe kapısı,tüm sınıflar ve kapıları,öğrenci wc ve kapıları, tavanlar...vs tamamen boyandı. Süreç içinde çekilen resimler aşağıda gösterilmiştir. 

Mrt

FAALİYET KAPSAMINDA YAPILANLAR

    Ben dili-sen dili ve iletişim unsurları açıklandı. Ben dilinin iletişim için gerekli ve önemli bir unsur olduğu sen dilinin iletişimi zedeleyen bir dil olduğu belirtildi. Ayrıca ben dilinin sürdürülebilir takım ruhu için önemli olduğu üzerinde duruldu. İletişim unsurları içerisinde yer alan ve dört temel dil becerisi olan dinleme, konuşma, okuma, yazma kavramları açıklandı ve bunların iletişim üzerindeki etkileri masaya yatırıldı. Tüm bu kavramların ekip çalışması üzerindeki etkilerine değinildi. İletişimin en önemli unsurlarından biri olan empati kavramı açıklandı ve iletişimdeki rolü konuşuldu. Takım kavramı içerisindeki etkisi tartışıldı.İletişimin destekleyici unsurları olan anlayış, hoşgörü, ön yargı kavramlarının ekip çalışmalarını ve kurum içi iletişimi nasıl etkileyeceği üzerinde duruldu.

Yapmış olduğu sunumdan dolayı okulumuz Türkçe öğretmeni  Nermin ARSLAN NARAL'a  teşekkür ederiz.

Ock

PANDEMİ SÜRESİNCE   RUHSAL VE FİZİKSEL SAĞLIĞIN KORUNMASI KONULU TOPLANTIMIZ OKULUMUZ İDARECİ VE ÖĞRETMENLERİNİN KATILIMIYLA ONLİNE OLARAK YAPILDI.OKULUMUZ İDARECİ VE ÖĞRETMENLERİNİN KATILIMI İLE KARŞILIKLI SÖYLEŞİ ORTAMINDA VERİMLİ BİR TOPLANTI  OLDU. EMEĞİ  GEÇEN KATILIMCI ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİZ.

 

 

Ock

Okulumuzda başlatılan tadilat çalışması bitirilmiş olup okulumuz yeni görünümü ile öğrencilerimizi kucaklamaya hazır hale getirildi.

Ock

COVİD-19 nedeniyle okulların uzaktan eğitime geçmesini fırsat bilip okulumuzu daha elverişli hale getirmek için tadilat çalışmaları yaptık.

Ara

Okulumuz Salgınla Mücadele ekibi Covid-19 karşı tedbir ekipmanları için dolap oluşturdu.

Ara

Okulumuzda görülebilecek covid-19 vakaları ve temaslıları için İzolasyon odası oluşturduk.

Ara

Okulumuzda tüm öğrencilerin görebileceği noktalara pandemi kurallarına dair bilgilendirme afişleri asıldı.

Ara

Bağlar İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Okulumuz öğrenci ve öğretmenlerine pandemi ile mücadele eğitimi verildi.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 82. yılını saygıyla andık.

Mrt

SINIF ÖĞRETMENLERİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİ CORONA VİRÜSE KARŞI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER HAKKINDA BİLGİLENDİRMELERDE BULUNDULAR. EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER 

Ock

 

OKULDA YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK BEYİN FIRTINASI YAPILIR

        KTS Aralık Ocak ayları Öğretmen ve Eğitim Yöneticileri Alanı çalışmaları kapsamında okulda yaşanan genel sorunların tespiti ve çözümüne yönelik öğretmen yaklaşımlarını tespit etmek ve beyin fırtınası yaptık. Önemli katkılarından dolayı tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Okulumuzdaki sorunlar tespit edilirken;

1- Öğrencilere ve velilerimize uygulanan "Öğrenci ve Veli Memnuniyet Anketi" sonuçları,

2- Öğrenci ve Veli görüşmeleri,

3- Okul idaresi, öğretmenler ve okul çalışanları ile yapılan görüşmeler,

analiz edilerek okul sorunları aşağıdaki başlıklar çerçevesinde değerlendirilip çözüm yolları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

            Bu değerlendirmeler sonucunda; sorunlarımıza çözüm yolunda idare ile ortak hareket etmek amacıyla şu kararlar alınmıştır.

 

*AKADEMİK BAŞARI İLE İLGİLİ SORUNLAR:

Öğrencilerin akademik ders başarısındaki düşük olması sorununun çözümünde en önemli faktör öğrenciye hedef ve ideal bilinci kazandırmaktır. Bu da Okulu ve öğretmenlerini sevmekle başlar. Öğrenci okulu sevdiği zaman aidiyet duygusu yaşar derslere ve ders dışı faaliyetlere katılır. Öğretmen dersini sevdirmek için çaba göstermelidir.

Okul, öğretmen ve aile işbirliği içinde çalışmalıdır.

Verimli ders çalışma ile ilgili seminer verilmelidir.

Geçmiş yıllardan kalan konu eksikleri, eğlenceli videolarla konu tekrarı ek dersler ve ders çalışmaya teşvik edici yarışmalarla tamamlanmalıdır.

Hazır bulunuşluk seviyesi yükseltilmelidir.

Öğrenci seviyesine uygun görsel işitsel materyaller kullanılmalıdır.

Sınıf yönetiminde aktif örenme ile öğrenci merkezli öğretim yöntemleri kullanılmalıdır.

Öğrenme düzeyi ve bireysel farklılıklar göz önünde bulundurulmalıdır.

Seviye tespit sınavları uygulayarak gelinen nokta belirlenmeli.

Meslek tanıtma kulübü üniversite hazırlık çalışmalarında, ilçede mesleğinde başarılı kişileri seminer için okula davet etmelidir.

 

*DEVAMSIZLIK:

Okulun öğrencinin hedeflerine ulaşma noktasındaki yeri ve önemi noktasında bilgilendirme çalışması yapılmalıdır.

Öğrenciye okulu sevdirecek sosyal ve kültürel faaliyetler artırılmalıdır.

Devamsızlık konusuna neden olan sorunların çözümü konusunda idare öğretmen ve aile koordine içinde çalışmalıdır.

Okul hayata yaklaştırılmalıdır.

 

*KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞININ KAZANDIRILMASI:

Kitap okumanın faydaları konusunda öğrenci bilinçlendirilmelidir.

Öğrenci seviyesine uygun kitaplar tercih edilmelidir öğretmenler bunun denetimi sağlamalıdır.

Kitap okuma yarışmaları yapılmalıdır.

Bilinen tanınmış yazarlar okula davet edilerek kitap okumanın kişisel ve mesleki hayata etkileri konusunda farkındalık yaşatılmalıdır.

Aileler kitap okuma konusunda bilinçlendirilmeli ve kitap okuma saatleri için telefonlarına mesaj gönderilmelidir.

Bütün branş öğretmenleri öğrencilerin kitap okumaları için edebiyat öğretmenlerine destek ve örnek olmalıdır.

 *İLETİŞİM SORUNLARI:

Öğrencilerin kendi aralarında ve öğretmenlere karşı kullandığı olumsuz iletişim kapsamında iletişim engelleri konusunda seminerler verilmelidir.

Sağlıklı iletişim kurma yolları konusunda aileler aydınlatılmalıdır.

İletişim konusunda öğretmenler örnek olmalıdır.

Arkadaşlarıyla ve büyükleriyle sağlıklı iletişim kuran Türkçeyi güzel kullanan öğrenciler ödüllendirilmeli, taltif edilmelidir.

Yapılan anketler doğrultusunda öğretmen öğrencilerini iyi tanımalı ders ve sınıf düzenini bozan öğrencilerle bireysel olarak ilgilenilmelidir.

Rehberlik servisi doğru iletişim konusunda ailelere de seminerler vermelidir.

 

*GÖRGÜ KURALLARINA UYMADAKİ EKSİKLİKLER:

Görgü kuralları nelerdir ve nasıl uygulanmalıdır konusunda öğrenciler aydınlatılmalıdır.

Öğrencilerin ahlaki açıdan değerler eğitimi alanındaki eksikliğinin giderilmesi için ortak bir anlayışın geliştirilmesi gerekmektedir.

Öncelikle öğretmenler bu konuda rol model olmalıdır.

Öğrencilerin bireyler arası ilişkilerini saygı zeminine oturtabilmek adına okulun meslek dersleri öğretmenleri çalışmalar yapmalıdır.

Okul dışından adab–ı muaşeret konulu konferanslar verilmelidir.

Okul panosu hazırlanmalıdır.

Ock

GENÇ FİKİRLER

 

Genç Fikirler Öğrenci Oturumları Etkinliği gerçekleştirdik. Türkçe öğretmenimiz Nermin  ARSLAN NARAL'ın gözetiminde gerçekleştirilen etkinlikte Sosyal Medya'nın Kişi ve Aile üzerindeki etkisi üzerinde duruldu.  Keyifli geçen bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese teşekkürler.

 

Ock

Öğrenci Mesleki Gelişim Alanı kapsamında "Veda Hutbesi'nin seslendirilmesi ve sahnelenmesi sağlanacaktır" faaliyeti gereğince okulumuz öğrencileri tarafından seslendirilen Veda Hutbesi sınıflarımızda sahnelenmiştir. Bu etkinlik sayesinde öğrencilerin Veda Hutbesi ile ilgili bilgilendirilmesi sağlanmış olup faaliyet gerçekleştirilmiştir.

Ock

Sınava girecek son sınıf öğrencilerine yönelik bir üst eğitime hazırlık için rehberlik ve bilgilendirme faaliyetleri, motivasyonlarının arttırmak için gezi vb. sosyal faaliyetler yapılması aı altında üniversite öğrencileri ile iletişime geçildi. üniversite öğrencileri son sınıf öğrencilerimize tecrübelerini aktardılar. öğrencilerimize  hediyeler verdiler.                Emeği geçen herkese teşekkürler